A Patikus Szelet egy hagyományos magyar sütemény, amelyet
könnyű elkészíteni és nagyon finom. A szelet alapja egy krémes tészta,
amelyet édes krémmel és csokoládéval díszítünk. De hogyan készül ez a
népszerű desszert? 1. Először is elkészítjük a tésztát: ehhez lisztet,
cukrot, vajat és tojást gyúrunk össze, majd kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. 2. A következő lépésben elkészítjük a krémet: ehhez
vaníliás pudingport felfőzünk tejben, majd hozzáadjuk a cukrot és a vajat, és
addig keverjük, míg krémes állagú lesz. 3. Miután kihűlt a pudingkrém,
egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. 4. Végül olvasztott csokoládét öntünk a
krémre, majd hagyjuk kihűlni és megszilárdulni. Érdemes legalább egy éjszakát
hűtőszekrényben tartani a süteményt, hogy jól szilárduljon meg a krém és
könnyebben szeletelhető legyen. A Patikus Szelet nagyszerű választás lehet
vendégvárónak vagy akár családi összejöveteleknek is, hiszen egyszerű
elkészíteni és nagyon finom íze van. Próbáld ki te is ezt a klasszikus magyar
süteményt!