A petrezselyemzöld
télire való tartósítás egy remek módszer arra, hogy egész évben élvezhessük
ezt az ízletes és tápláló zöldfűszert. A petrezselyemzöld nemcsak finom ízt
ad az ételeknek, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, például
magas C-vitamin és klorofill tartalommal. A petrezselyemzöldet télire
legegyszerűbb módon befagyasztani. Először meg kell mosni és őrölni vagy
aprítani a petrezselymet. Ezután tedd az aprított petrezselymet jégkocka tálcákba
és öntsd rá olívaolajat vagy vizet. Helyezd a tálcákat a fagyasztóba, és
amikor a petrezselyem megfagyott, tedd ki a kockákat egy zacskóba vagy
légmentesen zárható dobozba. Egy másik lehetőség a petrezselyemzöld
szárítása. Mossuk meg alaposan a friss petrezselymet, majd szárítsuk meg
alaposan. Ezután válasszuk le a leveleket a szárakról és tegyük egy
papírtörlőre vagy száraz helyre, hogy tovább szárítsák. Ha teljesen
kiszáradtak, tároljuk őket légmentesen zárható edényben. Végül, ha nincs
lehetőségünk fagyasztani vagy szárítani a petrezselymet, akkor még mindig
alkalmazhatjuk az olajos tartósítás módszerét. Ehhez vágjuk fel finomra a
petrezselymet és helyezzük egy üvegedénybe. Öntsünk rá olívaolajat úgy, hogy
az ellepje teljesen a zöldfűszert. Zárjuk le az üveget és tároljuk hűvös,
sötét helyen. Összességében tehát többféle módszer közül választhatunk annak
érdekében, hogy télire is élvezhessük a friss petrezselymet. Legyen szó
fagyasztásról, szárításról vagy olajos tartósításról, fontos, hogy
megfelelően tisztítsuk meg és tároljuk a petrezselymet annak érdekében, hogy
minél hosszabb ideig megőrizze frissességét és ízét.