Pho Leves Recept

 A
pho leves egy tradicionális vietnami étel, melyet általában hosszú ideig
főzött húsleves alapra építenek. A levesben általában marhahús vagy csirkehús
van, és sok friss zöldség, mint például kelkáposzta, sárgarépa, és
zöldhagyma. A pho leves elkészítése viszonylag egyszerű, bár időigényes
folyamat. Először is fel kell forralni a húslét, majd hozzá kell adni az
ízesítőket, mint például a gyömbért, a fokhagymát és a fahéjat. Ezután
hagyjuk lassan főni legalább egy órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben készítsük el a tésztát, amit majd a levesbe teszünk. A hagyományos pho
tésztát rizslisztből készítik, és az elkészítése egyszerű: csak keverjük
össze a lisztet és a vizet, majd nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk csíkokra.
Miután elkészült a tészta és megfőtt a levesünk, öntsük egy tálba a tésztát,
majd öntsük rá a forró levest. Tetejét díszíthetjük friss zöldségekkel és
gyógynövényekkel, mint például metélőhagyma vagy koriander. A pho leves
tökéletes választás egy hideg téli nap melegítésére, és könnyen testre
szabható az ízlésed szerint. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon is,
és élvezd az autentikus vietnami ízeket!