Rebarbara Mártás

 A
rebarbara mártás egy izgalmas és különleges ízvilággal rendelkező
ételkiegészítő, amelyet sokféle ételhez lehet használni. A rebarbara egy
savanykás, de édes ízű növény, ami kiválóan passzol a sós ételekhez is. A
rebarbara mártást könnyedén elkészítheted otthon is néhány egyszerű lépésben.
Először is válaszd ki a friss, ropogós rebarbara szárakat, majd hámozd meg
őket és vágd apró darabokra. Egy fazékban keverj össze vizet, cukrot és
citromlevet, majd add hozzá a rebarbara darabokat. Forrald fel az egészet,
majd párold további pár percig, amíg a rebarbara megpuhul. Ha szeretnéd még
intenzívebbé tenni az ízét, akkor adj hozzá némi vaníliát vagy fahéjat is. Ha
elkészült a mártásod, hagyd kihűlni és tárold üvegben a hűtőszekrényben. A
rebarbara mártás nagyszerű kiegészítése lehet sült csirkének vagy
sertéshúsoknak is, de akár desszertekbe is beleforgathatod. Próbáld ki bátran
és élvezd az új ízeket!