Reteshaz

 A retesház egy hagyományos magyar édesség, amelynek
elkészítése egyszerű, mégis nagyon finom végeredményt garantál. A retes
tésztája vékony és ropogós, a töltelék pedig lehet édes vagy sós, így
mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az alapanyagok közé tartozik a liszt,
víz, tojás és só, amelyeket összekeverünk és tésztát gyúrunk belőle. Ezután a
tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal vagy zsírral. A
töltelék lehet lekvár, túrós vagy mákos krém, dió vagy káposzta. Miután
beletettük a tölteléket, feltekerjük a reteset és sütőpapírral bélelt
tepsiben aranybarnára sütjük. A megsült reteset porcukorral szórhatjuk meg
ízlés szerint. A retesház készítése egy igazi családi program lehet, hiszen a
gyerekek is szívesen segítenek a tészta nyújtásában és töltelék
feltekercselésében. Különleges alkalmakra is remek választás lehet ez az
édesség, hiszen látványos és finom egyaránt. Próbáljátok ki ti is otthon ezt
a tradicionális magyar édességet, és élvezzétek az elkészítés folyamatát és
az étkezés örömét egyaránt!