A
ribizli szörp készítése otthon egy nagyszerű módja annak, hogy kihasználjuk a
nyári szezon friss gyümölcseit és élvezetes italt készítsünk belőle. A
ribizli szörp kellemesen savanykás ízével tökéletes hűsítő lehet a forró
nyári napokon, akár vízzel hígítva vagy koktélokhoz használva. A ribizli
szörp elkészítése egyszerű és gyors folyamat. Először is meg kell mosni és
leszemezni a ribizlit, majd beletenni egy lábasba és kevés vízzel felönteni.
Lassú tűzön felforraljuk, majd hagyjuk, hogy az összes íz és aroma kijöjjön
belőle. Ezután áttörjük a gyümölcsöt egy finom szűrőn vagy gézen, hogy csak a
lé maradjon. Hozzáadhatunk cukrot ízlés szerint, hogy édesítsük az italt. Ha
szeretnénk tartósabbá tenni a szörpöt, akkor steril üvegekbe tölthetjük és leforralhatjuk
őket. Így hónapokig eltartható lesz a finom ribizli szörpünk. Próbáljátok ki
ti is ezt a könnyen elkészíthető italt otthon, és élvezzétek a friss ribizli
ízét bármikor! Jó étvágyat!
