Ribizli Szörp Télire

 Ha
a ribizli szörp elkészítése még sosem fordult meg a fejedben, most itt az
ideje belevágni! A ribizli egy fantasztikus téli gyümölcs, amelyből könnyedén
elkészíthetünk egy finom és aromás szörpöt. Ez a szörp tökéletes kiegészítője
lehet a hideg téli napoknak, akár teához keverve, akár koktélokhoz használva.
Az elkészítés lépései nagyon egyszerűek. Először is gyűjtsünk össze kb. 1 kg
ribizlit, amit alaposan mossunk meg. Majd tegyük egy lábasba és adjunk hozzá
kb. 500 ml vizet. Forraljuk fel és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről
és hagyjuk kihűlni. Amikor már langyosra hűlt, szűrjük le a folyadékot egy
szitán vagy gézen át, hogy csak a levet kapjuk meg. Ezután adjunk hozzá
cukrot ízlés szerint (kb. 300-400 g) és forraljuk fel újra. Amikor elolvadt a
cukor, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül töltsük üvegekbe a
szörpöt és tároljuk hűvös helyen. Így akár hetekig is eltartható lesz. A
ribizli szörp nemcsak finom és egészséges, de tele van C-vitaminnal is, így
az immunrendszerünket is erősítheti a téli hónapokban. Próbáld ki te is ezt
az egyszerű receptet és élvezd az aromás ribizli ízét a hideg téli napokon!