A San Marzano
paradicsom egy olasz eredetű, hagyományosan a Campania régióban termesztett
fajta, amelyet általában konzervként vagy szárított formában használnak fel a
konyhában. Ezek a paradicsomok hosszú és keskeny alakjukról ismertek,
valamint intenzív ízükről és kevés magjukról. 1. A San Marzano paradicsomokat
általában azért tartják a legjobbnak a pizzaszószokhoz és tésztaételekhez,
mert gazdag ízük és sűrű húsuk miatt kiváló minőségű szószt lehet belőlük
készíteni. 2. Fontos tudni, hogy a San Marzano paradicsomnak van egy védett
eredetmegjelölése, amely biztosítja, hogy csak valódi, eredeti paradicsom
kerüljön eladásra ezen a néven. 3. A San Marzano paradicsomot rendszerint
egészben vagy aprítva használják fel az ételekben. Sok receptben ajánlják,
hogy először forró vízbe mártva távolítsuk el a héját, majd aprítsuk fel vagy
egészben hagyva tegyük az ételbe. 4. Emellett sokan kedvelik a San Marzano
paradicsomokat friss salátákban is, mivel intenzív ízük és sűrű húsuk igazán
kiemeli az ételek ízét. Összességében elmondható, hogy a San Marzano
paradicsom egy igazi kulináris kincs, amely sokféle étel elkészítéséhez adhat
hozzá egyedi ízt és textúrát. Ha még nem próbáltad ki ezeket a
paradicsomokat, mindenképpen érdemes kipróbálnod őket az következő olasz
ételkészítés során!
