Ha van otthon
sárga burgonyád, ne csak a hagyományos krumplipüré vagy sült krumpli
elkészítését vedd számításba! A sárga burgonya egy különleges és ízletes
változata a hagyományos fehér burgonyának, és rengeteg lehetőséget rejt
magában az ételkészítés terén. Először is, érdemes tudni, hogy a sárga
burgonya sokkal gazdagabb tápanyagokban, mint a fehér változat. Tele van
C-vitaminnal, rosttal és antioxidánsokkal, ami segíthet az immunrendszer
erősítésében és az egészség megőrzésében. Emellett kiváló forrása a
B-vitaminoknak és ásványi anyagoknak is. Ha szeretnél kipróbálni valami újat,
érdemes lehet sárga burgonyából készíteni például burgonyalevest vagy pürét.
Ehhez csak párolj meg pár darab sárga burgonyát egy kevés vajon és hagymán,
majd öntsd fel zöldség alaplével és fűszerezd ízlés szerint. Végül turmixold
össze az egészet és már tálalhatod is! Ha inkább valami ropogósra vágysz,
akkor próbáld ki a sütőben sült sárga burgonyát fűszerekkel és olívaolajjal.
Egyszerűen hámozd meg és vágd fel a sárga burgonyát vékonyabb szeletekre,
majd tedd egy tepsibe olajjal és fűszerekkel. Süsd őket 180 fokon kb. 30
percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Vagy ha édesszájú vagy, akkor próbálj
ki egy sárga burgonyás brownie receptet! Egyesek talán meglepődnének, hogy a
burgonyát édes desszertbe is bele lehet csempészni, de a sárga burgonya édes
íze tökéletesen passzol a csokoládéhoz. Összességében tehát a sárga
burgonyából számos finomság készíthető el, melyekkel nemcsak változatosságot
vihetsz az étrendedbe, de egészséges tápanyagokhoz is juthatsz. Érdemes tehát
kipróbálni ezt az izgalmas változatot a klasszikus fehérburgonya helyett!
