Sárgabarack lekvár
főzése A sárgabarack lekvár egy igazán finom és egyszerűen elkészíthető
finomság, amely tökéletes reggelire vagy desszertnek is. Ha szeretnél otthon
elkészíteni egy adag friss, ízletes lekvárt, kövesd az alábbi lépéseket! 1.
Előkészületek: Moss meg 1-1,5 kg érett sárgabarackot, majd vágd ketté és
távolítsd el a magját. Vágd apró darabokra a gyümölcsöt. 2. Főzés: Tegyél egy
nagy lábasba 500 ml vizet és adj hozzá 500 g cukrot. Forrald fel a keveréket,
majd add hozzá a sárgabarack darabokat. 3. Puhítás: Főzd lassú tűzön kb.
20-30 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és összeesik. 4. Lekvár sűrítése:
Amikor a sárgabarack már megpuhult, egy botmixer segítségével pépesítsd össze
a gyümölcsöt. Folyamatos kevergetés mellett főzd további 10-15 percig, hogy
besűrűsödjön a lekvár. 5. Tisztítás és töltés: Amíg forró az lekvár, töltsd
üvegekbe és zárd le azokat csavaros vagy gumidugóval. Fordítsd fejjel lefelé
az üvegeket és hagyd kihűlni. 6. Tárolás: A kész sárgabarack lekvárt tartsd
hűvös, sötét helyen, így akár hónapokig is eltartható. És voilà! Íme, egy
egyszerű és finom sárgabarack lekvár receptje, amit könnyedén elkészíthetsz
otthon is. Próbáld ki ezt az ínycsiklandó finomságot és élvezd az ízeket reggelire
vagy uzsonnára!