Sárgabarack Lekvár Hámozás Nélkül

 A
sárgabarack lekvár elkészítése sokak számára kihívást jelenthet, főleg akkor,
ha a hámozás is bekerül a folyamatba. Azonban van egy egyszerű módszer,
amellyel könnyedén elkészíthetjük a finom lekvárt anélkül, hogy hámoznunk
kellene a sárgabarackot. Először is, válasszunk friss és érett sárgabarackot.
Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel őket kisebb darabokra, távolítsuk el a
magokat. Egy nagy lábasban kezdjük el főzni az aprított sárgabarackot közepes
lángon. Adjunk hozzá egy kevés vizet (kb. egy csésze), hogy ne égjen le az
alja. Amikor már lágyulni kezd a sárgabarack, törjük össze egy villával vagy
botmixerrel. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint (általában 1-2 csészényi
cukorra van szükségünk), valamint egy kevés citromlevet is, hogy kiemelje az
ízeket. Folytassuk a főzést, közepes lángon kevergetve addig, amíg
besűrűsödik a lekvár. Ha szeretnénk, akkor ekkor hozzáadhatunk egy kevés
vanília kivonatot vagy fahéjat is az extra ízélményért. Ha már elértük a
kívánt állagot, öntsük át tiszta üvegekbe és hagyjuk kihűlni teljesen. A
sárgabarack lekvár hámozás nélkül elkészült és finom reggelire vagy
desszertként egyaránt! Remélem, hogy ez a recept segített abban, hogy
könnyedén elkészítsd otthon a sárgabarack lekvárt anélkül, hogy hámoznod
kellene a gyümölcsöt. Jó étvágyat kívánok!