A sárgarépa egy
rendkívül népszerű zöldség, amely számos ételre és ételkészítési technikára
alkalmazható. Ha több sárgarépát vásároltál, mint amennyit azonnal
felhasználnál, akkor jó ötlet lehet őket lefagyasztani, hogy később is
élvezhesd frissességüket és tápértéküket. Az első lépés a sárgarépák
megmosása és hámozása. Aztán vágd őket kockákra vagy szeletekre, attól
függően, hogy milyen formában szeretnéd őket később használni. Majd forralj
fel egy lábas vizet, és tedd bele a zöldségeket. Főzd őket pár percig, majd
szűrd le és hagyd őket lehűlni. A következő lépés a fagyasztózacskók vagy
tárolódobozok előkészítése. Töltsd bele a párolt sárgarépát, majd zárd le jól
őket, hogy ne kerüljön beléjük levegő. Ne felejtsd el felcímkézni a csomagot
a dátummal, hogy tudjad, mikor tetted be őket a fagyasztóba. Ha szeretnéd
tovább növelni azoknak az időtartamát, amíg frissen maradnak a sárgarépák,
akkor érdemes lehet bevonni őket egy cukoros vagy sósvízbe is. Így még hosszabb
ideig meg tudod tartani azok ízét és tápanyagtartalmát. Összességében tehát a
sárgarépa lefagyasztása könnyű módja annak, hogy hosszabb ideig élvezhesd ezt
az egészséges és finom zöldséget. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű módszert
arra az esetre, ha túl sok sárgarépa lenne otthon és nem szeretnéd kidobni
őket.