A spenót egy
nagyon egészséges zöldség, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Sokan
kedvelik frissen fogyasztva salátákban vagy smoothiekban, azonban ha
egyszerre túl sokat vásárolunk belőle, lehetőség van arra, hogy néhány levél
megfonnyadjon vagy megrohadjon. Ebben az esetben jó megoldás lehet a spenót
fagyasztása. Így hosszabb ideig eltartható marad és később is felhasználható
lesz pl. levesekhez vagy párolt zöldségekhez. Hogyan fagyasszuk le a spenótot?
1. Először is válogassuk át a spenótleveleket, távolítsuk el a rossz
minőségű, fonnyadt vagy túl lágy leveleket. 2. Mossuk meg alaposan a spenótot
hideg vízzel, hogy eltávolítsuk róla a földet vagy bármilyen szennyeződést.
3. Szárítsuk le alaposan a leveleket konyharuhával vagy papírtörlővel. 4.
Csak ezután lehet nekiállni a fagyasztásnak. A spenótot lehet aprítva vagy
egészben is fagyasztani, attól függően milyen formában szeretnénk később
használni. 5. A legjobb módszer, ha egy tálban lefagyasztjuk a
spenótleveleket egymástól távol, majd miután megfagytak áttesszük őket
zacskóba vagy légmentesen záródó dobozba. 6. Ne feledkezzünk meg arról sem,
hogy címkézzük fel a csomagot a dátummal, így könnyebb lesz nyomon követni,
meddig tároljuk már. Így könnyedén tudjuk majd használni a spenótot akkor is,
ha épp nem friss zöldséget tudunk beszerezni. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű módszert és élvezzétek az egész évben frissnek tűnő spenótot!
