Spianata Szalámi

 A
Spianata Szalámi egy olasz eredetű, hagyományosan készült szalámi típus,
melyet leginkább Lombardiában és Piemont régiókban találhatunk meg. Ennek a
szaláminak az elkészítése kicsit eltér a hagyományos olasz szalámiktól,
hiszen a Spianata Szalámi nevében is benne van a spianata szó, mely azt
jelenti, hogy vékonyra klopfolják a húst. Az elkészítése során a sertéshús
mellett használnak fűszereket, borokat és egyéb aromákat is. A hús nagyon
vékonyra van vágva és általában kerek alakúra formálják. Ezután jön az
ízesítés folyamata, amikor hozzáadják a fűszereket és egy kis borot is a
masszához. A következő lépés az érlelés, ami rendkívül fontos a Spianata
Szalámi esetében. Itt hagyják pihenni és érni a szalámikat legalább 2-3
hónapig, hogy az ízek igazán összeérjenek és kialakuljon az egyedi aromájuk.
A Spianata Szalámi rendkívül népszerű Olaszországban és külföldön egyaránt.
Sokan szeretik enni magában vagy sajtokkal, péksüteményekkel párosítva is
remek ízélményt nyújt. Összességében a Spianata Szalámi egy különleges, finom
olasz szalámifajta, melyet érdemes kipróbálni azoknak, akik szeretik az
erőteljes ízeket és az érlelt húsokat.Így garantáltan nem fog csalódást
okozni!