Az
őszi szezon egyik legjobb tevékenysége a télire való tartósítás. A sült
paprika olajban egy remek módja annak, hogy az őszi ízeket és vitaminokat
egész télen élvezhesd. Először is válassz ki egészséges és érett paprikákat.
Mossd meg, vágd fel őket hosszában, majd távolítsd el a magházat és a fehér
részeket. Ha szeretnéd, süsd meg őket előmelegített sütőben, hogy még
intenzívebb ízt kapjanak. Közben melegíts fel olívaolajat vagy tökmagolajat
egy serpenyőben. Adj hozzá fokhagymát, friss vagy szárított fűszereket (pl.
rozmaringot, kakukkfűt) és pár szem borsot. Ha van kedved, akkor reszelj bele
egy kis citromhéjat is. Amikor már finom illatok áradnak a serpenyőből és a
paprikák is megpirultak a sütőben, tedd őket az olajba. Keverd össze
óvatosan, majd töltsd üvegekbe és zárd le jól őket. A sült paprika olajban
egyszerre lesz aromás és pikáns. Tegyél belőle tésztaszószba, salátákba,
pirítósra vagy akár húsok mellé is. Egy kis napsütést varázsol télen is az
ételeidbe! Így tehát könnyedén elkészítheted otthon is a sült paprika olajban
télire készletet, hogy egész évben élvezhesd az őszi ízeket és fűszereket! Jó
étvágyat kívánunk!
