Sült Paradicsom Krém

 A
sült paradicsom krém egy fantasztikus alapanyag, amelyet könnyedén
elkészíthetsz otthon is. Ez a krémes mártás tökéletesen passzol pizzákhoz,
tésztákhoz és akár magában is fogyasztható. Elkészítése egyszerű: először
válassz ki egészséges és érett paradicsomokat, mosd meg őket alaposan, majd
vágd őket félbe és helyezd őket egy sütőlemezre. Locsold meg olívaolajjal,
sóval, borsal és fokhagymával. Süsd őket 180 fokon kb. 30-40 percig, amíg a
paradicsomok megpuhulnak és kissé megpirulnak. Ha készen vagy, tedd a sült
paradicsomokat egy turmixgépbe, adj hozzá egy kevés balzsamecetet és friss
bazsalikomot. Turmixold össze az összetevőket, amíg sima krémet nem kapsz. Ha
szükséges, ízesítsd tovább sóval és borssal. A sült paradicsom krém igazi
csemege lehet reggelire pirítósra kenve, ebédre szendvicsbe tölve vagy
vacsorára tészta tetejére kanalazva. Bármilyen étel ízét feldobhatja és
egyedivé teheti. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet otthon és élvezd a
friss paradicsom ízét egész évben!