Száraz Bab Fajták

  A száraz bab
fajták széles választéka elég zavarba ejtő lehet azok számára, akik még nem
voltak teljesen tisztában a különbségekkel. A következő bejegyzésben
összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, hogy könnyebben eligazodhass a
különböző típusok között. 1. Fehér bab: Ez talán a legismertebb és
leggyakrabban használt száraz babfajta. A fehér babnak enyhén krémes
textúrája van, amely tökéletes alapot képez bármilyen fűszeres vagy sós
ételhez. 2. Fekete bab: A fekete babnak erőteljesebb, füstös íze van, ami jól
passzol mexikói és dél-amerikai ételekhez. Kiválóan alkalmas chili con carne
vagy babgulyás készítésére. 3. Vörös bab: A vörös babnak édes íze van, és a
legjobb választás lehet édesburgonya pörkölt vagy curry készítésére. A vörös
bab gyorsabban megpuhul főzés közben, mint más típusok, ezért vigyázni kell,
hogy ne főzzük túl. 4. Lencse: Bár nem igazi babfajta, de sokszor ugyanazon
kategóriába sorolják őket. A lencsék rengetegféle színben kaphatóak, és
kiváló forrásai a fehérjének és rostnak. 5. Pinto bab: Ennek a babfajtának
jellegzetes csíkos mintázata van, és enyhén diós íze van. Nagyszerű választás
lehet tacoshoz vagy burritoshoz. 6. Fekete-eyed peas (fülledt borsó): Ezek a
hagyományos déli amerikai ételek alapanyagai, és gyakran hagyományos újévi
menük részét képezik. Reméljük, hogy ez a rövid összefoglaló segített
tisztábban látni a száraz babfajták sokszínű világát, és könnyebben
eldöntheted, melyiket válaszd következő ételkészítés során!