Szarvaspörkölt Körete

  A szarvaspörkölt egy igazán ízletes és
tápláló étel, melyet legtöbbször tészta vagy rizs köretével fogyasztunk.
Azonban nem árt néha kicsit változatosságot vinni a menübe, és kipróbálni
valami újat. Ebben az esetben érdemes lehet különleges köretek után nézni,
amikkel még jobbá tehetjük az már ízletes önmagában is. Egy remek választás
lehet a szarvaspörkölt mellé a sült burgonya, ami könnyen elkészíthető és
nagyon finom. Ehhez elég csak meghámozni és felkockázni a burgonyát, majd
besózni, borsozni és olajjal meglocsolni. Ezután sütőbe tesszük, és kb. 30
perc alatt aranybarnára sütjük. Ha valami egészségesebb köretre vágyunk,
akkor a párolt zöldségek tökéletes választás lehetnek. Ehhez először
felvágunk zöldségeket – például sárgarépát, karalábét, brokkolit -, majd egy
kevés vízzel és fűszerekkel (pl. fokhagyma, petrezselyem) együtt pároljuk
őket. Ha inkább valami könnyedebb köretre vágyunk, akkor a friss saláta lesz
a befutó. Ennek elkészítése egyszerű: csak válogassunk kedvenc zöldségeinkből
(paradicsom, uborka, paprika), vágjuk fel őket kisebb darabokra, majd
locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével. Végül ne feledkezzünk meg arról
sem, hogy a frissen sült bagett is remek kiegészítője lehet a szarvaspörköltnek.
Egyszerűen csak vágjuk fel a kenyeret vékony szeletekre, locsoljuk meg
olívaolajjal, hintjük meg fokhagymaporral és reszeljünk rá sajtot is. Majd
süssük addig, amíg aranybarnára pirul. Összességében tehát rengetegféle köret
közül választhatunk a szarvaspörkölt mellé, így mindig garantált lesz az
ínycsiklandó vacsora!