A szarvasragu leves egy ízletes és
tápláló étel, amely tökéletes választás lehet hideg téli napokon. A raguleves
készítése nem bonyolult, de néhány lépés betartása elengedhetetlen ahhoz,
hogy tökéletes végeredményt érjünk el. Először is, fontos megfelelő
alapanyagokkal rendelkeznünk. A szarvasragut frissen vagy fagyasztva is
beszerezhetjük, de fontos, hogy minőségi húst válasszunk. Ezen felül
szükségünk lesz zöldségekre (hagyma, sárgarépa, zeller), fűszerekre
(rozmaring, kakukkfű) és egy jó minőségű alaplére. A legelső lépés a hús
elkészítése. A szarvasragut először megfőzzük vízben vagy alaplében, majd
kiszedjük és felvágjuk kisebb darabokra. Közben apróra vágjuk a zöldségeket
és kevés olívaolajon megpirítjuk őket egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a
fűszereket és a húst, majd felöntjük az egészet alaplével. Ha minden
hozzávaló együtt van a lábasban, hagyjuk lassú tűzön főni legalább egy órán
át. Fontos, hogy időnként keverjük meg az ételt, hogy ne égjen le az alja. Ha
elkészült a raguleves, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Végül tálalhatjuk a
meleg levest pirított kenyérrel vagy tejföllel tálalva. A szarvasragu leves
igazi csemege lehet barátainknak vagy családunknak téli estéken, amely
garantáltan felmelegíti testünket és lelkünket is. Próbáljátok ki ti is ezt
az ínycsiklandó ételt!