Szeder Lekvar Mag Nelkul

  A szeder lekvár
elkészítése egyszerű és ízletes desszert lehet, amelynek az alapanyaga a
friss szeder. A szeder lekvár készítéséhez nem feltétlenül szükséges magot is
használni, hiszen a magok eltávolítása extra munkát jelenthet. Az első lépés
az, hogy megmosod a szedret, majd leszeded a terméseket a szárakról. Ezután
egy lábasba teszed a szedret, hozzáadod a cukrot és citromlevet. Ezt az
egészet közepes lángon főzöd, gyakran keverve, amíg a gyümölcs teljesen össze
nem esik és sűrűsödik. Ha szeretnéd, hogy a lekvár sima legyen és ne
tartalmazzon magokat, akkor az összeset átpasszírozhatod egy finom szitán
vagy turmixgépen keresztül. Ezzel eltávolíthatod a magokat és biztosítod a
sima textúrát. Végül tiszta üvegekbe töltöd a forró lekvárt, jól lezárod őket
és hagyod kihűlni. A lekvárt hűvös helyen tárolhatod, és akár hosszú időn át
is eltartható. Összességében tehát a szeder lekvár mag nélkül is könnyedén
elkészíthető, és kiváló desszert lehet reggelire vagy délutáni uzsonnára
egyaránt. Próbáld ki otthon ezt az egyszerű receptet, és élvezd az ízek
harmóniáját!