Szeder Lekvár Mag Nélkül

 A
szeder lekvár az egyik legkedveltebb és legízletesebb lekvár, amit a nyári
szezonban könnyedén elkészíthetünk otthon. Azonban sokaknak gondot okozhat a
magok eltávolítása, ami időigényes és néha bosszantó feladat lehet. Ha
azonban úgy döntünk, hogy mag nélkül szeretnénk elkészíteni a szeder lekvárt,
akkor is van megoldás. Az első lépés az, hogy válasszunk ki egészséges és
érett szedret, majd mossuk meg alaposan. Ezután tegyük a bogyókat egy lábasba
és kezdjük el melegíteni őket közepes lángon. Amikor már kezd összeesni a
gyümölcs, vegyük ki belőle a magokat. Ehhez használhatunk egy finom szűrőt
vagy egy passzírozót. Miután eltávolítottuk a magokat, adjunk hozzá cukrot és
citromlevet ízlés szerint. Folytassuk a főzést, amíg a lekvár besűrűsödik és
elérjük a kívánt állagot. Ne felejtsük el időnként megkeverni, hogy ne égjen
le az aljára. Végül tegyük üvegekbe a forró lekvárt, majd zárjuk le őket jól.
Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, akkor érdemes befőttes üvegeket
használni és tiszta, száraz környezetben elhelyezni őket. Összességében tehát
nem kell lemondanunk a finom szeder lekvárról csak azért, mert nem szeretnénk
beleharapni a magokba. Egyszerűen kövessük ezeket a lépéseket és élvezzük az
ízletes lekvárt mag nélkül is!