Szederlekvár Mag Nélkül

  A szederlekvár
készítése mag nélkül egyszerű folyamat, amelyet bárki könnyedén elvégezhet
otthon. A szeder egy finom és egészséges gyümölcs, amely tele van
antioxidánsokkal és vitaminokkal, így érdemes kihasználni az őszi szezont,
amikor a szeder bőségesen terem. Az első lépés az, hogy összegyűjtsük vagy
megvásároljuk a friss szedret. Fontos, hogy alaposan mossuk meg a gyümölcsöt,
majd töröljük szárazra. Ezután távolítsuk el a szemeket és a szárakat. Egy
lábasban keverjük össze a megtisztított szedret, egy kevés vizet és cukrot
ízlés szerint. Főzzük lassú tűzön, időnként megkeverve, amíg a gyümölcs
teljesen össze nem fő és sűrűsödni nem kezd. Ha kívánjuk, ízesíthetjük
citromlével vagy vaníliával is a lekvárt. Amikor elkészült, töltsük üvegekbe
és hagyjuk kihűlni. A lekvár tartósításához sterilizált üvegeket használjunk
és gondosan zárjuk le őket. A mag nélküli szederlekvár remek választás
reggelire pirítóson vagy péksüteményekhez. Hozzáadhatjuk joghurthoz is vagy
akár desszertek díszítésére is használhatjuk. Összességében tehát a
szederlekvár mag nélkül egyszerűen elkészíthető otthon is, és garantáltan
finom és egészséges csemegét jelent az egész családnak. Érdemes kipróbálni
ezt az őszi finomságot!