Szeletelt
Uborka Eltevése Télire Az uborka egy friss és könnyű nyári zöldség, de ha
szeretnénk élvezni az egész évben, érdemes télire is eltenni. Az egyik
legnépszerűbb módszer az uborka szeletelése és befőzése. Először is
válasszunk friss és ropogós uborkát. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel
vékony szeletekre. A legjobb, ha egy szakácskéssel vagy mandolin vágóval
dolgozunk, hogy minden szelet azonos vastagságú legyen. Ezután készítsünk egy
befőzőlevet ecettel, cukorral, sóval és fűszerekkel ízesítve. Forraljuk fel a
levet, majd helyezzük bele az uborkaszeleteket. Hagyjuk állni legalább egy
órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül tegyük az uborkaszeleteket
üvegekbe vagy befőttesüvegekbe, majd öntsük rá a forró befőzőlevet. Zárjuk le
a tetejüket szorosan, majd hagyjuk kihűlni. Az ilyen módon elkészített
szeletelt uborka tökéletes kísérője lehet hidegtálaknak vagy szendvicseknek
télen is. Érdemes egyszer kipróbálni ezt a könnyű és finom télire eltevési
módot!
