Szilva Befőtt Készítés

 A
szilva befőtt készítése hagyományos őszi tevékenység, amelynek során a
szezonális gyümölcsöt tartósítjuk és élvezhetjük egész évben. A szilva befőtt
elkészítése egyszerű folyamat, amelyet bárki könnyedén elvégezhet otthon.
Először is válasszunk ki egészséges, érett szilvákat. Mossuk meg alaposan,
majd csepegtessük le róluk a vizet. A szilvákat vágjuk félbe, majd távolítsuk
el a magot. Ezután tegyük őket egy nagy fazékba, és keverjük össze cukorral
és vízzel. Adjunk hozzá néhány fahéjrudat és szegfűszeget ízlés szerint.
Forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a lángot, és hagyjuk rotyogni
körülbelül egy órán keresztül, vagy amíg a szilvák megpuhulnak és a lé
besűrűsödik. Időnként keverjük meg az egészet. Ha elkészült a befőtt, töltsük
üvegekbe és zárjuk le őket szorosan. Hagyjuk őket kihűlni, majd tároljuk őket
hűvös, sötét helyen. A szilva befőtt tökéletes desszert lehet sütemények
mellé vagy akár palacsintára tálalva is. Emellett pedig remek ajándék is
lehet szeretteinknek vagy barátainknak. Összességében tehát a szilva befőtt
készítése nem csak finom és egyszerű folyamat, de remek módja annak is, hogy
élvezzük a szezonális gyümölcsök ízét egész évben. Próbálja ki Ön is otthon!