Szilva Befőtt Készítése

 A
szilva befőtt készítése egy nagyszerű módja annak, hogy az őszi szezon
legfinomabb gyümölcsét élvezhessük egész évben. Nem csak finom és egészséges,
de rendkívül egyszerű elkészíteni is. Először is válasszunk ki egészséges,
érett szilvákat a befőttünkbe. A legjobb, ha kisebb méretű, bőrszerű szilvát
választunk, mivel ezek az ízletesebbek és jobban megtartják az alakjukat
főzés közben. Mielőtt nekiállnánk a befőtt készítésének, alaposan mossuk meg
és magozzuk ki a szilvákat. Ezután tegyük őket egy lábasba, és adjunk hozzá
annyi vizet, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Főzzük fel a szilvákat
közepes lángon, majd hagyjuk őket főni körülbelül 10-15 percig, amíg puha nem
lesznek. Miután a szilvák megfőttek, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Általában kb. 1 kg szilvához 500 g cukrot használunk. Folyamatosan keverjük
és forraljuk további 5-10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a
befőtt jó sűrűségű lesz. Végül töltsük üvegekbe a forró szilva befőttet, majd
zárjuk le jól őket. Hagyjuk őket hűlni fejjel lefelé, hogy létrejöjjön a
vákuum és hosszabb ideig eltarthassák az ízüket. És voilà! Íme, elkészült a
finom és aromás szilva befőttünk, amit bármikor élvezhetünk egy szelet friss
kenyér vagy palacsinta mellé. Próbáljátok ki ti is otthon ezt az egyszerű
receptet, és garantáltan nem fogtok csalódni!