A
szilva befőtt szirup az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető
téli csemege. A szilvából készült befőtt szirupnak kellemes savanykás íze
van, és tökéletesen passzol a hideg téli napokra. Ha szeretnéd elkészíteni
saját szilva befőtt szirupodat, kövesd az alábbi lépéseket: 1. Válassz ki
egészséges, érett szilvákat, és mossd meg alaposan őket. 2. Vágd fel a
szilvákat kisebb darabokra, majd tegyél egy nagy fazékba. 3. Önts annyi vizet
a fazékba, hogy ellepje a szilvát. 4. Főzd fel a vizet és a szilvát közepes
lángon, majd forrald tovább 10-15 percig. 5. Szűrd le a felforralt szilvát,
majd nyomkodd át egy tiszta konyharuhán vagy sajtszűrőn, hogy kinyerd belőle
a léjét. 6. Mérj meg annyi cukrot, amennyi a szilvalé mennyiségének
kétharmada. 7. Tegyél egy új fazékba cukrot és vizet, majd forrald fel, és
főzd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 8. Adj hozzá egy kevés
citromlevet a cukros vízhez, majd öntsd hozzá a szilvalét. 9. Főzd tovább
10-15 percig, majd töltsd üvegekbe a meleg szirupot. 10. Hagyd kihűlni az
üvegeket, majd tárold őket hűvös helyen. Így könnyedén elkészítheted saját
finom szilva befőtt szirupodat otthonra vagy akár ajándékba is! Jó étvágyat!