A szilva egy
igazán finom és népszerű őszi gyümölcs, amelyből többféle finomságot
készíthetünk, például lekvárt vagy szörpöt. Ha pedig szeretnénk az ízét
megőrizni az év bármelyik szakában, akkor érdemes fagyasztani. A szilvát
könnyedén fagyaszthatjuk, így egész évben élvezhetjük az ízét és
tápanyagtartalmát. A fagyasztás nem csak egyszerű módszer, de a gyümölcs
vitamin- és ásványi anyag-tartalmát is megőrzi. Íme néhány lépés, hogyan
érdemes eljárni: 1. Először válasszuk ki a friss, érett szilvát. Mossuk meg
alaposan, majd csepegtessük le róla a vizet. 2. Vágjuk ketté a szilvát és
távolítsuk el a magját. Ezután már könnyen elkülöníthetjük a magoktól. 3.
Helyezzük a kettévágott szilvát egy tálba vagy zacskóba úgy, hogy ne érjenek
össze egymással. 4. Tegyük a tálat vagy zacskót a mélyhűtőbe, és hagyjuk ott
legalább 2-3 óráig, hogy teljesen megfagyjon. 5. Ha már megfagyottak, akkor
csomagoljuk át őket légmentesen zacskóba vagy dobozba, hogy ne szívják
magukba más ételek illatát. És voilà! Így könnyedén fagyasztható a szilva,
így nemcsak finom desszertekhez használhatjuk fel bármikor az év során, de
akár smoothie-khoz is adjhatunk belőle egy keveset. Ne feledd: a fagyasztás
segít megőrizni a gyümölcs frissességét és tápanyagtartalmát!