Szilvabefőtt Főzés Nélkül

 A
szilvabefőtt az egyik legnépszerűbb, őszi befőttfajta, amit sokan szeretnek
készíteni otthon. Azonban nem mindig van időnk vagy kedvünk hosszasan főzni,
ezért fontos tudni, hogy létezik egy egyszerű és gyors módszer a szilvabefőtt
elkészítésére főzés nélkül. Először is, válasszunk ki jó minőségű, érett
szilvát a befőtt készítéséhez. Mossuk meg alaposan őket, majd vágjuk fel őket
apró darabokra vagy hagyjuk egészben, attól függően, milyen állagú befőttet
szeretnénk kapni. Ezután jöhet a cukor hozzáadása. A szilva természetes
édessége miatt nem kell túl sok cukrot hozzáadnunk, de azért adjunk hozzá egy
kevéske ízlés szerint. Egyéb ízesítőként használhatunk fahéjat, vaníliát vagy
akár rumot is. Amikor minden hozzávalót összekevertünk egy tálban, tegyük
lefedve a hűtőszekrénybe pár órára vagy akár egy éjszakára is. Így a szilva
megpuhul és összeérnek az ízek. Végül kanalazzuk át a szilvát üvegbe és
zárjuk le légmentesen. Tartsuk a befőttet hűvös helyen és fogyasszuk el minél
hamarabb. Így egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük a finom szilvabefőttet
otthon, anélkül hogy hosszan főznénk és aggódnánk az adalékanyagok miatt. Jó
étvágyat!