Szilvakompót Eltevése Télire

 Ahogy
beköszönt az ősz, és szüreti időszak kezdetét veszi, sokaknak eszébe jut a
szilvakompót elkészítése. A szilvakompót nemcsak finom, hanem egészséges
desszert is egyben, amely tele van vitaminokkal és rostokkal. Az első lépés a
szilvakompót elkészítésénél a megfelelő alapanyagok beszerzése. Friss és
érett szilvákra van szükségünk, valamint cukorra, fahéjra és citromlére. A
következő lépésben megmossuk és kimagozzuk a szilvákat, majd egy nagy
lábasban összekeverjük a többi hozzávalóval. Fontos, hogy ne tegyünk bele túl
sok cukrot, hiszen a szilvák természetes édes ízét is ki szeretnénk
hangsúlyozni. Ezután lassú tűzön főzzük össze a kompótot, időnként
megkeverve. Amikor már lágyak és sűrűsödnek a gyümölcsök, akkor kész is van a
szilvakompót. Ha szeretnénk tartósítani, akkor üvegekbe töltve forró
vízfürdőben sterilizáljuk őket. A szilvakompót tökéletes desszert lehet
hidegen vagy melegen fogyasztva is. Egy adag tejföllel vagy vaníliás
pudinggal kísérve igazi csemege lesz. Összességében tehát a szilvakompót
elkészítése egyszerű és gyors módszer arra, hogy az őszi időszakban
élvezhessük az édes gyümölcsök ízét akár téli hónapokban is. Érdemes
kipróbálni ezt az egészséges desszertet!