Szilvalé

  A szilvalé egy
finom és egészséges ital, amelyet szilvából készítenek. Sokan szeretik ezt a
frissítő és vitaminokban gazdag italt, mivel könnyen elkészíthető otthon is.
Először is válasszunk ki egészséges, érett szilvákat a lé elkészítéséhez.
Mossuk meg alaposan a gyümölcsöket, majd vágjuk fel őket és távolítsuk el a
magokat. A szilvadarabokat tegyük egy turmixgépbe vagy botmixerbe, majd
adjunk hozzá egy kevés vizet vagy citromlevet a könnyebb pépesítés érdekében.
Pépesítsük addig, amíg sima állagú nem lesz az egész és nincs benne darabos
rész. Ezután szűrjük át egy szitán vagy gézen, hogy eltávolítsuk belőle a
darabos részeket és gyümölcsdarabokat. Az így kapott lé legyen tiszta és
zavarosmentes. Ha szeretnénk édesíteni az italt, adjunk hozzá mézet vagy
cukrot ízlésünk szerint. Kóstoljuk meg és szükség esetén még ízesítsük
tovább. Végül töltsük üvegekbe vagy palackokba a szilvalét, majd tegyük
hűtőszekrénybe pár órára, hogy jól lehűljön. Tálaláskor díszíthetjük
citromkarikákkal vagy mentalevelekkel. A szilvalé remek alternatívája lehet
az üdítőknek vagy más cukros italoknak, hiszen természetes alapanyagból
készült és rengeteg vitamin található benne. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű és finom italt otthon!