A szilvalekvár
ecettel keverés nélkül egy gyors és egyszerű módja annak, hogy otthon
elkészítsünk egy finom és egészséges lekvárt. Ehhez csak néhány alapanyagra
van szükségünk, és néhány lépést kell követnünk. Először is válasszunk ki jó
minőségű, érett szilvát. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel őket kisebb
darabokra. Tegyük a szilvadarabokat egy nagy fazékba, és kezdjük el
melegíteni őket közepes lángon. Amikor a szilva megpuhult és elkezdett
szétmállani, adjunk hozzá egy kevés cukrot. A mennyiséget ízlés szerint
változtathatjuk, attól függően, hogy milyen édesre szeretnénk az lekvárt.
Adjunk hozzá néhány csepp almabor ecetet is, ami segít kihozni a szilva
természetes ízét. Folytassuk a főzést még néhány percig, amíg a lekvár
sűrűsödni kezd. Ha szeretnénk, ekkor hozzáadhatunk még néhány fűszert is,
például fahéjat vagy vaníliát. Végül töltsük üvegekbe a forró lekvárt, és
zárjuk le őket szorosan. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd tároljuk őket hűvös
helyen. Így könnyedén elkészíthetjük otthon a finom és egészséges
szilvalekvárt ecettel keverés nélkül. Kísérletezzünk bátran az ízekkel és
élvezzük az egyszerűségét ennek a receptnek!
