Szilvalekvár Elektromos Sütőben

  Ha van egy nagy
adag szilva a kertedben, amit szeretnél felhasználni, akkor a szilvalekvár
készítése lehet az egyik legjobb megoldás. És ha nincs otthon hagyományos
főzőlapod, ne aggódj, mert akár elektromos sütőben is könnyedén el lehet
készíteni ezt az finom lekvárt. Először is, győződj meg róla, hogy van
elegendő mennyiségű friss szilva. Mossd meg őket alaposan, majd magozd ki
őket és vágd apró darabokra. Tehetsz hozzá egy kevés vizet is, hogy ne
ragadjon le az alja. A következő lépésben tedd az elektromos sütőt 180 fokra
előmelegíteni, majd helyezd bele a szilvát egy nagy tepsibe. Adj hozzá cukrot
ízlés szerint, és keverd össze alaposan. Ezenkívül adhatsz hozzá citromlevet
vagy reszelt héját is, hogy még aromásabb legyen az íze. Most jöhet a sütés:
tedd be a tepsit az előmelegített sütőbe és süsd kb. 1-1,5 órán keresztül.
Időnként keverd át a szilvát, hogy egyenletesen süljön és ne égjen oda.
Amikor elkészült a lekvár és már finom illata terjeng a konyhában, vedd ki a
sütőből és hagyd kihűlni. Töltsd üvegekbe és zárd le őket alaposan. Ha jól
letakarod a lekvárt, hosszú ideig eltartható lesz és bármikor élvezheted az
ízét. Egy finom szilvalekvár elkészítése elektromos sütőben nemcsak egyszerű,
de nagyon ízletes végeredményt is fog eredményezni. Próbáld ki ezt a receptet
otthon és garantáltan nem fogsz csalódni!