Szürkemarha Pörkölt

  A szürkemarha pörkölt egy
tradicionális magyar étel, melyet hosszú ideig pácolt és lassan párolt
marhahúsból készítenek. A pörkölt fűszeres, pikáns íze és sűrű állaga miatt
nagyon népszerű a magyar konyhában. Az első lépés a szürkemarha pörkölt
elkészítésénél az alapanyagok előkészítése. Ehhez szükségünk lesz marhahúsra,
vöröshagymára, paradicsomra, paprikára és fűszerekre, mint pl. só, bors,
őrölt kömény és pirospaprika. A második lépésben a húst kockákra vágjuk, majd
kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát. Amikor már
üveges a hagyma, hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kissé meg nem
barnul. Következő lépésként hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, valamint
a fűszereket (só, bors, őrölt kömény és pirospaprika). Ezt követően felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A pörköltet lassú tűzön hagyjuk párolódni
legalább 1-2 órán át. Fontos, hogy időnként megkeverjük és szükség esetén
vizet adunk hozzá. Amikor a hús már puha és szaftos, tálalhatjuk friss
kenyérrel vagy tésztával. A szürkemarha pörkölt ízletes és tápláló étel, mely
ideális választás hideg téli napokon vagy egy családi összejövetelen.
Próbálja ki Ön is ezt a klasszikus magyar fogást otthon!