A tárkony egy
igazán ízletes és aromás fűszernövény, amely sokak kedvence a konyhában. Ha
szeretnéd, hogy mindig kéznél legyen a tárkony szárítva, akkor érdemes
beszerezned néhány friss ágat és otthon szárítani. Az első lépés az, hogy
válassz ki egészséges és friss tárkonyágakat. Fontos, hogy csak olyan
növényrészeket használj, amelyek nem sérültek vagy elszíneződtek. A második
lépés, hogy mossd meg alaposan a tárkonyágakat és szárítsd meg őket alaposan
papírtörlővel vagy konyharuhával. A következő lépés az, hogy kösd össze a
tárkonyágakat egy gumiszalaggal vagy cérnával úgy, hogy könnyedén lehessen
őket felakasztani. Akaszd fel őket egy szellős helyiségben vagy teraszon,
ahol nincs közvetlen napfény. Várj türelmesen legalább egy-két hétig, amíg
teljesen megszáradnak a tárkonyágak. Ha már könnyűnek érzed őket és
morzsálódnak, akkor már elkészültek. Végül távolítsd el az ágakról a
leveleket és virágokat, majd aprítsd fel a száraz tárkonyt és tárold
légmentesen zárt üvegben vagy dobozban. Így könnyen elkészítheted saját
szárított tárkonyszálat otthon, így mindig kéznél lesz ez az ízletes fűszer a
kulináris kreációidhoz!
