Tárkonyos Vadragu Leves

  A tárkonyos vadragu leves egy igazán
ízletes és tápláló étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
vadragu egy hagyományos francia fogás, amelynek alapja a vadhús és
zöldségekből készített ragu. A tárkony pedig egy aromás fűszer, amely
különleges ízt ad az ételnek. Az elkészítés lépései egyszerűek: 1. Először is
pucoljuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zeller). 2.
Melegítsünk fel olajat egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a
zöldségeket. 3. Adjuk hozzá a vadhúst (pl. őz vagy szarvas) és pirítsuk meg
mindkét oldalát. 4. Szórjuk meg az egészet tárkonnyal, sóval, borssal ízlés
szerint. 5. Öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje az
összetevőket. 6. Főzzük lassú tűzön legalább egy órán keresztül, amíg a hús
megpuhul és az ízek összeérnek. 7. Ha szükséges, ízesítsük még sóval, borssal
vagy tárkonnyal. 8. Tálaljuk forrón friss zsemlekockákkal vagy pirított
kenyérrel. Ez az étel tökéletes választás hideg téli napokon, de akár ünnepi
alkalmakra is remek választás lehet. Próbáld ki ezt a finom tárkonyos vadragu
levest otthon és garantáltan elnyeri mindenki dicséretét!