Tejföl Angolul

 Ha valamilyen étel elkészítéséhez tejfölt kell
használnunk, de külföldön vagyunk, lehet, hogy nem tudjuk, hogyan nevezzük az
angolok területén. A tejföl angolul „sour cream”. A sour cream egy
sűrű, krémes tejtermék, amelyet gyakran használnak különböző ételekhez
hozzáadott íz és krémesség céljából. A sour cream eredetileg savanyított
tejszínből készül, így enyhe savanykás íze van. Használhatjuk szószokban,
mártásokban, desszertekben vagy akár önmagában is. A sour cream kiváló a
mexikói és az amerikai konyha különféle ételeinek elkészítésére is. Ha nincs
sour cream a konyhánkban, könnyen helyettesíthetjük joghurttal vagy kefirrel.
Ezek is hasonló ízűek és textúrájúak a sour cream-hez. Azonban érdemes
figyelembe venni, hogy ezek más összetevőkből készülnek, így az ízük és
textúrájuk kissé eltérhet. Összességében a sour cream egy sokoldalú és finom
tejtermék, amely számos étel elkészítéséhez használható. Érdemes mindig
otthon tartani belőle egy kis mennyiséget, hogy bármikor felhasználhassuk egy
finom és krémes étel elkészítéséhez.