A Tépett Marha egy hagyományos
amerikai barbecue étel, amelyet általában marhahús felhasználásával
készítenek. A neve onnan ered, hogy a marhahúst hosszú ideig füstölve és
lassan sültetve ilyen formában szolgálják fel, úgy tűnik mintha „tépték
volna”. A Tépett Marha elkészítése egyszerű, de időigényes folyamat. Az
első lépés a megfelelő marhahús kiválasztása. Legjobb választás lehet az
üzbeg vagy a lapocka, ami sok zsírt tartalmaz és így szaftosabb lesz a
végeredmény. A hús alaposan megsózva és fűszerezve kerül a barbecue grillre
vagy smokerbe, ahol lassan sül és füstölődik akár több órán keresztül. Amikor
a hús teljesen puha és könnyen széthúzható lesz, akkor jön a következő lépés,
a tépés. Egy két villa segítségével az elkészült marhahúst tépni kezdjük apró
darabokra. Ezután visszakerülhet az edénybe, és újra melegítve
összekeverhetjük egy finom barbecue szósszal. A Tépett Marhát általában
hamburger zsemlében vagy tortillába tekerve szolgálják fel, de akár salátához
is remek kiegészítő lehet. Friss zöldségekkel vagy savanyúságokkal tálalva
igazi csemegét jelenthet egy nyári grillezés alkalmával. Összességében a
Tépett Marha egy egyszerű, de nagyszerű barbecue fogás, amely garantáltan
elnyeri mindenki tetszését. Kiváló választás lehet bármilyen családi
összejövetel vagy baráti buli alkalmával is. Érdemes kipróbálni és
garantáltan nem fog csalódást okozni!
