Teriyaki Lazac

  Teriyaki Lazac – Egyszerű és ízletes
recept A teriyaki lazac egy tradicionális japán étel, melynek elkészítése
egyszerű, és az eredmény igazán ízletes. A teriyaki szó a japán konyhában
olyan ételeket jelöl, melyeket sós-savanyú szószban pácolnak és sütnek vagy
grilleznek. A lazac pedig egy rendkívül tápláló halfajta, mely tele van
omega-3 zsírsavakkal és fehérjével. Az alábbiakban bemutatom, hogyan
készítheted el otthon a teriyaki lazacot: 1. Hozzávalók: – 4 szelet lazac
filé – 1/2 csésze szójaszósz – 1/4 csésze méz – 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
– 1 evőkanál reszelt gyömbér – 2 evőkanál rizsecet – 1 evőkanál olaj 2.
Elkészítés: – Először keverd össze egy tálban a szójaszószt, mézet, reszelt
fokhagymát, gyömbért és rizsecetet. – Melegíts fel egy serpenyőt olajjal,
majd helyezd rá a lazac filéket. – Öntsd rá a teriyaki szószt, és süsd 2-3
percig egyik oldalukon. – Fordítsd meg a lazacot, majd locsold meg a maradék
szósszal, és süsd további 2-3 percig. – Ha szeretnéd szaftosabbra az ételt,
önts még egy kevés szószt a tetejére. És máris elkészültél! A teriyaki
lazacot friss zöldségekkel vagy rizzsel tálalhatod. Ez az egyszerű recept
garantáltan elnyeri majd családod vagy vendégeid tetszését, hiszen finom és egészséges
is egyben. Próbáld ki te is otthon!