Tinódi Menü

  Az ún. Tinódi Menü egy olyan
ételkülönlegesség, amely a hagyományos magyar konyha egyik remeke. A nevét a
híres magyar költőről, Tinódiról kapta, aki állítólag nagyon szerette ezt az
ételt. A Tinódi Menü lépésről lépésre elkészítése egyszerű, és a legtöbb
háziasszony képes rá elkészíteni. Első lépésként szükségünk lesz egy jó
minőségű sertéshúsra, amit apró kockákra vágunk. Ezután megfőzzük a húst egy
fazékban, és hozzáadjuk a zöldségeket (paprika, paradicsom, vöröshagyma),
valamint fűszereket (só, bors, paprika). Amikor a hús és zöldségek már
puhaak, beletesszük a tésztát, általában cérnametét vagy tarhonya az ideális
választás ehhez az ételhez. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni az egészet, majd
ha elkészültünk, tálaljuk tányérokba és szórjuk meg friss petrezselyemmel. A
Tinódi Menü igazi comfort foodnak számít a magyar konyhában, hiszen laktató
és ízletes étel, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon is. Ha valaki még
sosem kóstolta, mindenképp érdemes neki egy esélyt adni, hiszen garantáltan
elvarázsolja majd az ízvilága és az aromái. Érdemes kipróbálni!