A
Török Almatea egy tradicionális török desszert, amelyet leggyakrabban
különleges alkalmakra vagy ünnepek során fogyasztanak. A neve török eredetű,
és magyarul „almaföld” jelentést hordoz. Az alapja egy puha, édes
almás töltelék, amelyet fahéjjal, szegfűszeggel és szegfűbors-szörpövel
ízesítenek. Az elkészítése egyszerű, de időigényes folyamat. Először is meg
kell sütni az almát a sütőben, majd pépesíteni és összekeverni a fűszerekkel.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd formázzuk kis golyókká a masszát. Végül pedig
összepácoljuk a golyókat darált dióbéllel vagy kókusszal. A Török Almatea
különlegessége abban rejlik, hogy a dióbéllel vagy kókusszal bevont almás
golyókat egy finom porcukorral és mézzel kevert jeges cukormázba mártják,
majd hagyják megdermedni. Ezáltal az édesség kívül ropogósra és csillogóvá
válik, míg belül puha és ízes marad. Összességében a Török Almatea egy finom
és exotikus desszert, amelyet érdemes kipróbálni azoknak, akik szeretik az
édes és fűszeres ízek kombinációját. A recept egyszerűsége ellenére igazán
ínycsiklandó és látványos falatokat eredményez, amelyek garantáltan elnyerik
vendégeink tetszését.Így ha valaha belebotlanál ebbe a finomságba ne habozz
megsütni otthon!
