A nyári hónapokban
a kertészkedők egyik legnépszerűbb növénye az uborka. Friss és ropogós
zöldség, amely számtalan ételünk alapját képezi. Ha szeretnéd, hogy uborkáid
egészségesek és bőséges termést hozzanak, akkor fontos odafigyelni a
megfelelő tápanyagellátásra is. Az uborka tápoldat elkészítése nem bonyolult,
és otthon is könnyen elkészíthető. A recept alapjául általában víz és néhány
tápanyag szolgál. Első lépésként keverj össze 1 liter vizet 1 evőkanál mészport
vagy tojáshéjat, ami segít megakadályozni a gyökérrothadást. Ezután adj hozzá
1 evőkanál hígított halványbarna színű vagy fehér kalcium-nitrátot, amely
serkenti a növekedést és erősíti a növényeket. Végül keverj hozzá 1 evőkanál
magnézium-szulfátot (epsom só), ami javítja az uborka leveleinek zöldességét
és egészségét. Az elkészített tápoldatot használd öntözésre hetente egyszer,
hogy az uborkák megkapják a szükséges tápanyagokat a virágzás és terméskötés
idején is. Ne feledd, hogy az uborka szereti a napfényt és a meleget, ezért
gondoskodj róla, hogy elegendő fény érje a növényeket. Remélhetőleg ezekkel
az egyszerű lépésekkel sikerül majd bőséges termést szüretelned és élvezni az
egészséges, friss uborkát az étkezéseid során. Jó kertészkedést!
