A
tél beköszöntével sokan úgy gondolják, hogy a friss zöldségek és saláták
időszaka véget ér, pedig ez korántsem így van. Az uborkasaláta egy nagyszerű
választás lehet a hideg hónapokra is, hiszen könnyű elkészíteni, friss és
egészséges. Az uborka egy olyan zöldség, amely télen is könnyen beszerezhető
a legtöbb boltban vagy piacokon. A saláta elkészítése sem igényel sok időt
vagy konyhai rutint, így bátran nekiállhat bárki. Első lépésként vágjuk fel
az uborkát vékony szeletekre vagy kis kockákra, majd sózzuk meg és hagyjuk
állni néhány percig. Ez segít kiengedni az uborkából a felesleges vizet.
Ezután adjunk hozzá egy kevés ecetet vagy citromlevet, valamint ízlés szerint
fűszereket (pl. bors, petrezselyem). Ha szeretnénk gazdagabbá tenni az ízeket,
akár tejföllel vagy joghurttal is feljavíthatjuk a salátát. Egy kis fokhagyma
vagy vöröshagyma is remekül illik hozzá. Az uborkasaláta kitűnő köret lehet
húsok mellé, de önmagában is megállja a helyét. Tartsuk szem előtt, hogy a
friss zöldségekkel mindig áldjunk meg minket saját testünknek és
egészségünknek. Tehát ne feledkezzünk meg az uborkasalátáról télen sem –
könnyen elkészíthető, friss és finom!Így akár egy egyszerű hétköznapi ételt
is feldobhatunk vele, ráadásul még egészséges is. Jó étvágyat kívánok
mindenkinek!