Üveges Hagyma

 A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldség a
világon, amely számos ételünk elengedhetetlen összetevője. Az üveges hagyma
pedig az egyik legnépszerűbb módszer arra, hogy a hagymát hosszú távon
tároljuk és felhasználjuk. Az üveges hagyma elkészítése egyszerű, csak néhány
lépést kell követnünk. Először is meg kell pucolnunk és felszeletelnünk a
hagymát vékony karikákra. Ezután egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon
lassú tűzön elkezdjük párolni a hagymát. Fontos, hogy ne süssük meg teljesen,
csak addig pároljuk, amíg áttetszővé válik. Amikor elkészült a párolt hagyma,
előkészítjük az üvegeket. Ezek lehetnek sima befőttesüvegek vagy akár kisebb
üveg tégelyek is. A meleg üvegekbe kanalazzuk át a párolt hagymát, majd jól
lezárjuk őket. Ha szeretnénk, még ízesíthetjük fokhagymával, babérlevéllel
vagy borsóval. Az üveges hagymát hűvös helyen tároljuk, például kamrában vagy
spejzben. Így akár több hétig is eltartható marad anélkül, hogy elveszítené
frissességét és ízét. Ezt követően bármikor könnyedén felhasználhatjuk
salátákhoz, szószokhoz vagy más ételünk elkészítéséhez. Összességében az
üveges hagyma remek módja annak, hogy mindig kéznél legyen ez a fontos
alapanyag a konyhában. Érdemes kipróbálni ezt a egyszerű módszert otthon is!