A vadragu leves egy hagyományos,
ízletes étel, amelynek elkészítése egyszerű és gyors. A raguleves alapja
általában zöldségek, hús vagy gomba, valamint fűszerek és folyadék, például
víz vagy húsleves. Az első lépés a vadragu leves elkészítésében a zöldségek
felaprítása. Ezek lehetnek például vöröshagyma, sárgarépa, zeller és
paradicsom. Egy lábasban olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket,
majd hozzáadjuk a felkockázott húst vagy gombát. Miután a hús vagy gomba is
megpirult, hozzáadjuk a fűszereket, például sót, borsot, szerecsendiót és
rozmaringot. Ezután felöntjük a ragulevest vízzel vagy húslevessel, majd
hagyjuk lassú tűzön párolódni. Amikor a zöldségek és hús vagy gomba
megpuhultak, a vadragu leves már készen áll az tálalásra. Tálalhatjuk friss
zöldfűszerekkel megszórva vagy pirítóssal kísérve. A vadragu leves ízletes és
tápláló étel, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon is. Ideális választás
hideg téli napokon vagy betegség esetén is. Próbáljátok ki ti is!