A vajban párolt zöldség egy egyszerű,
de ízletes és egészséges módja annak, hogy még több zöldséget vigyünk be a
mindennapi étrendünkbe. A vaj hozzáadása gazdagabbá teszi az ízét és segít
megtartani a zöldségek nedvességét. Hogyan készítsük el a vajban párolt
zöldséget? 1. Válasszunk friss, szezonális zöldségeket, például sárgarépát,
brokkolit, cukkinit vagy spenótot. 2. Mossuk meg és vágjuk fel őket egyforma
méretű darabokra. 3. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, adjunk
hozzá egy evőkanál vajat. 4. Ha a vaj felolvadt, tegyük bele a zöldségeket,
ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 5. Pároljuk a zöldségeket 5-10 percig,
időnként kevergetve, amíg megpuhulnak, de még ropogósak maradnak. 6. Ha
szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy húslevest a pároláshoz. 7. Ha
elkészült, tálaljuk azonnal, esetleg szórjunk rá friss petrezselymet vagy
citromlevet az extra ízért. A vajban párolt zöldség gyorsan elkészíthető és
remek kiegészítése lehet bármilyen főételnek. Ezzel az egyszerű technikával
könnyedén változatossá tehetjük az étkezéseinket és biztosítani tudjuk a
szervezetünk számára fontos vitaminok és rostok bevitelét is. Próbáljátok ki
ti is ezt az egészséges és finom fogást otthon!