A
vargánya egy finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely a magyar konyha
egyik klasszikusa. A recept alapja a gombóc, melyet zsíron vagy olajon
megpirítunk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot. Ízesíthetjük
fokhagymával, petrezselyemmel vagy akár baconnal is. A vargánya
elkészítésének lépései: 1. Először készítsük el a gombócokat: keverjünk össze
lisztet, tojást, sót és vizet, majd formáljunk belőle kis gombócokat. 2. Egy
serpenyőben hevítsünk fel zsírt vagy olajat, majd pirítsuk meg benne a gombócokat
mindkét oldalukon aranybarnára. 3. Adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot,
majd fűszerezzük ízlés szerint fokhagymával, petrezselyemmel vagy baconnal.
4. Forraljuk össze az egészet pár percig, hogy összeérjenek az ízek. 5.
Tálaljuk frissen apróra vágott petrezselyemmel megszórva. A vargánya gyorsan
elkészülő és laktató fogás, mely ideális választás lehet egy hosszú nap után.
Kísérhetjük salátával vagy savanyúsággal is. Próbáljátok ki otthon is ezt az
egyszerű és finom receptet!