Vargánya Mártás

 A vargánya mártás egy finom és könnyen elkészíthető
szószt jelent, amelyet általában tésztákhoz vagy húsokhoz szoktunk tálalni. A
vargánya egy fajta gomba, amelynek jellegzetes íze van, és nagyon jól passzol
a tejszínes alapú mártásokhoz. Hogyan készítsünk vargánya mártást? 1. Először
is válasszunk friss és minőségi vargányagombát. Mossuk meg alaposan, majd
vágjuk apró darabokra. 2. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy kevés vajat vagy
olajat, majd pirítsuk meg benne a vargányát néhány percig, amíg megpuhul. 3.
Adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint ízlés szerint
fűszereket (pl. só, bors, petrezselyem). 4. Öntsünk hozzá tejszínt vagy
tejet, majd forraljuk fel. Ha szeretnénk sűrűbb mártást, akkor keverjünk
hozzá lisztet vagy keményítőt. 5. Ha már jó állagú a mártásunk, akkor
tálalhatjuk is az elkészített ételhez. A vargánya mártás remek választás
lehet bármilyen hús vagy tészta mellé, de akár zöldségekkel is nagyon finom
lehet. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet otthon is, garantáltan el
fogja nyerni a család és barátok tetszését!