A
vargánya egy tradicionális magyar étel, ami télen-nyáron kedvelt fogás a
családi ebédeken és ünnepeken egyaránt. A recept egyszerű és könnyen
elkészíthető, így akár kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak. Az alapja a
vargányafű, amit frissen vagy szárítva is beszerezhetünk. Első lépésként meg
kell mossuk és leszárítsuk a gombát, majd felkarikázzuk vagy feldaraboljuk.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a gombaszeleteket. Sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt
puhára pároljuk. Közben egy másik edényben felteszünk vizet forrni, és amikor
már lobog, beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük és tálalóedénybe
tesszük. Erre ráhalmozzuk a már elkészült vargányát, majd megszórjuk friss
petrezselyemmel. A vargánya egy igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak, hiszen
a gomba jellegzetes aromája remekül passzol a tésztához. Érdemes kipróbálni
ezt az egyszerű receptet, hogy új ízekkel gazdagítsuk a mindennapi
étkezéseinket. Jó étvágyat kívánunk!
