Az őszi zeller
betakarítása után sokan felmerülhet a kérdés, hogyan lehet ezt az ízletes
zöldséget téli időszakra megőrizni. Az egyik leghatékonyabb módja ennek, hogy
üvegekbe tesszük és így hosszú ideig eltartható marad. Először is fontos,
hogy a zellert alaposan megmosd és megtisztítsd a levelektől és a földtől.
Ezután vágd fel kívánt formára – lehet szeletekre vagy kockákra. Ezután jöhet
az üvegek előkészítése. Mossd ki alaposan őket meleg szappanos vízzel, majd
sterilizáld őket forró vízben vagy sütőben, hogy minden baktériumtól
megszabadulj. A következő lépésben töltsd meg az üvegeket a felvágott
zellerrel, hagyva egy kis helyet a tetején. Ezután önts rájuk forró sósvízet
vagy ecetsavas lét, amely segít megőrizni az ízüket és tartósítani az
ételeket. Végül forró vízzel töltsd fel az üvegeket egészen a tetejéig, majd
zárd le őket szorosan. Fordítsd őket fejjel lefelé addig, amíg teljesen
kihűlnek. Így elkészített zeller üvegben akár hónapokig is eltartható lesz.
Így télen is élvezheted ezt az egészséges és finom zöldséget frissen! Jó
étvágyat!