A
zellerszár egy rendkívül tápláló és egészséges zöldség, amelynek számos
jótékony hatása van az egészségre. A legtöbb ember csupán a zeller szárát
dobja el, mivel nem tudja, hogyan használja fel vagy elkészítse. Pedig a
zellerszár tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így érdemes
kihasználni annak minden előnyét. Az egyik legnépszerűbb módja a zellerszár
felhasználásának a zöldségkrémleves készítése. Ehhez egyszerűen vágd fel a
zellerszárat apróra, majd párold meg egy kis olívaolajon hagymával és
fokhagymával. Öntsd fel vízzel vagy húsleves alappal, majd főzd puhára és
turmixold össze. Ízlés szerint ízesítheted sóval, borssal vagy más
fűszerekkel. Egy másik ötlet a zellerszár salátákba történő aprítása. A
ropogós textúra és friss íz tökéletes kiegészítője lehet bármilyen zöldség
vagy salátalevél mellett. Ezen kívül a zellerszár felhasználható még öntsük
köretként vagy akár főzelékbe is. Ne felejts el megpróbálni a zellerszárból
készült csemegeeket is! Egyszerűen vágd fel vékony szeletekre a zellerszárat,
majd fogyaszd nyersen ízesített joghurttal vagy hummusszal. Összegezve, ne
dobd ki a zellerszárat – használd ki annak minden jótékony hatását és élvezd
az egészséges és finom ételeket, amelyeket vele elkészíthetsz!
